Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 22:40 - Вие питате- ние отговаряме. Ремонт на дюза е? Рециклиране на дизелова помпа представлява?
Автор: sofiadieselcenter Категория: Бизнес   
Прочетен: 1508 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.05.2015 22:43


 

Отговори на най - често задаваните въпроси за дизеловата горивна система.


Какви са основните предимства, когато се ремонтират дюзи при оторизиран сервиз на Delphi?

Дюзи, ремонтирани при оторизиран сервиз от мрежата на Delphi, имат:

- Генериране на нов калибриращ код за точна връзка с бордовия компютър и контрола на впръскване;

-Вентил за управление покрит с диамантоподобен въглерод;

-Прецизно изработен разпръсквач от Delphi за оптимално разпръскване, ниски емисии и подобрена производителност на двигателя.

Какво е важно докато се заменя/ремонтира дюза?

Комън рейл дюзите изискват много малки производствени толеранси на само няколко микрона. Допълнително, всяка дюза е уникална, изключителна като пръстов отпечатък, така че, когато дойде време за тяхната подмяна е важно сервизът да е оторизиран и обучен да се справя с тези прецизни компоненти, използвайки оригинални части и оторизирано оборудване.

Как C2i/C3i кодирането засяга ремонта на дюзите?

Когато една дюза е ремонтирана, нейните характеристики ще бъдат променени. Следователно е много важно новият C2i или C3i код е разпределен на дюзата да отрази производителността на ремонтираната дюза. След като генерирането на кода е сложна процедура, специално оборудване за тест и софтуер са необходими за генерирането на тези кодове в резервните части. Само членове на оторизираната Delphi комън рейл мрежа притежават оборудването за точното генериране на C2i и C3i кодовете. Следователно ремонта на Delphi комън рейл дюзи трябва да бъдат извършени при оторизирани сервизи и ремонтираните дюзи трябва да бъдат закупени  само от оторизирани дистрибутори. За да откриете най-близкия оторизиран сервиз до вас посетете нашата мрежа от сервизи.

Как се репрограмира бордов компютър?

За да замените Delphi комън рейл дюза техникът трябва да използва диагностичен уред, който е способен да попълва C2i или C3i код в бордовия компютър. DS100E или DS150E на Delphi със Diesel Max софтуер са единствените устройства в независимите сервизи, които могат да предоставят тази възможност. В допълнение към тази уникална дизел способност простия, компактен уред предлага пълна диагностика на други електронни системи при превозните средства. С това техникът ще бъде способен да открива и изтрива грешни кодове, както и да прочита информация в реално време. DS уредът с Diesel Max софтуер е достъпен като част от центъра за обслужване на Delphi  - Diesel module.

Какво е пиезо-инжектор?

Първо трябва да отбележим пиезо-елекртичния ефект. Ако един бар(набор от поне 100 пиезо елемента прикрепени един към друг) пиезо-електричен материал се пресова, потенциална разлика се създава между двата края. Ако обаче, барът е разтегнат, потенциална разлика от обратната полярност е създадена. Измереният волтаж зависи от приложената деформация - колкото е по-голяма деформацията, толкова е по-висок волтажът(в абсолютни стойности). Ако ситуацията е обратна и волтажът е приложен в двата края на бара, то барът ще се разшири или свие в зависимост от полярността на приложения волтаж. По същия начин както описано по-горе, колкото е по-висок волтажът, толкова е по-голяма деформацията(в абсолютни стойности).

Има два вида пиезо-електрични инжектори:

Electro-hydraulic injectors

Direct acting injectors

В първия случай, работещият принцип е идентичен с електромагнитен тип инжектор, но бобината е заменена с пиезо елемент, за да движи клапана, който контролира движението на иглата като променя налягането. Във втория случай, иглата е директно движена от пиезо елемента.

Как мога точно и ефективно да тествам излизащото налягане в дизеловата HP помпа?

Изходното налягане на ГНП може да бъде тествано използвайки специалния Delphi YDT 278 комплект. Ако налягането не е нормално IMV може да бъде заместено за калибриран неистински IMV(TDT410) и помпата може да бъде преразгледана, за да се потвърди функцията и.

Телематика - Какъв вид информация е изпратена към ремонтния център?

Информацията за превозното средство като диагностични кодове с грешки, планирана поддръжка, планирани проверки и състоянията на системата за зареждане се изпращат до шофьора на автомобила и ремонтния сервиз. Ремонтният сервиз използва тази информация да реагира, ако превозното средство има проблем и да помогне на шофьора на МПС-то да управлява поддръжката на автомобила си.

Кои превозни средства могат да бъдат снабдени с решението Delphi Connect в пазара за резервни части?

Системата Delphi Connected Car Telematics използва изпитателни протоколи за производителността на двигателя и подобрени данни като антиблокираща система и въздушни възглавници. Устройството Delphi Telematics се свързва в On-Board Diagnostics (OBD) Port, който е често срещан при повечето превозни средства произведени след 1994 година. Подкрепени от нашата експертна глобална инженерна организация, ние имаме способността да общуване с превозни средства от повечето производители.

http://sofia-diesel-center.com/remont-pompa/common-rail-dyuzi-retziklirane-i-remont-dyuzi




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sofiadieselcenter
Категория: Бизнес
Прочетен: 45418
Постинги: 32
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031